torsdag 24 juli 2014

Dålig på att uppdatera ...

Jag och Sessan har kommit igång i en rasande fart vill jag lova. Min plan när jag fick hem henne var att köra viltspår, utställning och ha kul. Det har vi gjort och haft.  Detta för att få en liten nystart. Typ börja om lite - inte fortsätta där vi slutade när jag lämnade henne till Sofia. Detta visade sig vara en lyckad plan... än så länge. Att hitta tillbaka till varandra och vår relation utan massa krav och förväntningar. Lydnaden jobbar jag med lite hela tiden men det är cirkuskonster för mig. Jag är clownen och hon prinsessan. Även där är det så viktigt att ha kul och inte se det så allvarligt. Det är inte hela värden som rasar ihop om det går fel. Attityd och inställning - viktiga ledord för mig.

Happy har klarat anlagsprovet som är det första man måste göra för att sedan få köra i öppenklass. Där måste man sedan ha tre st förstapris i öppenklass för att kunna få titel Svensk Viltspårschampion. Nu har vi fått vårt första.

Snart väntar Tollarspecialen, jag har aldrig varit på någon så det ska verkligen bli roligt att få vara med om. Dessutom sitter jag med i lydnadsgruppen och ska kommendera klass 1 och är en hjälpreda för de som håller i själva tävlingen. Nu funderar jag på en lottning, hur man kan göra den lite kul.

Själv ska jag starta i Lydnadsklass III (debut)och ställa ut på specialen. Det kommer räcka och är fullt tillräckligt för både mig och sessan. Insupa atmosfär och njuta av livet som tollarägare. Givetvis kolla in lite snygga hanar. Grymt sugen på en egen kull och valp ska jag villigt erkänna.... Ska "bara" hitta en hane som passar med. Jätte bra tillfälle att kolla runt och prata med Tollarfolket.

Hur som helst jag och sessan har fått en smakstart som heter duga Vi har också varit på tre utställningar, Gränna, Tvååker, Tvååker. (Tvååker är en tvådagars) Vi blev bästa tik i Gränna, i tvååker kom vi Bästa Tik 4 ena dagen (vi var en placering ifrån reserv cacib - det internationella certifikatet) och andra dagen kom vi 2:a Bästa Tik. Detta är något jag INTE räknat med som nybliven mamma som hon är. Varför jag överhuvud taget ställt är för att träning ger färdighet. Cacib är något du inte får "gratis" plus att nu är vi i championklassen. Jag är av åsikten syns man inte så finns man inte. Vill jag ha cacib måste jag ge mig ut och visa upp oss och jobba lite för det, annars har jag ingen chans. Precis som med certen - är man inte med i matchen så har man ingen chans. Det som är extra roligt är att i Tvååker var det två olika domare där hon höll sig lika bra för båda och placerade sig. Med andra ord är hon en tilltalande typ.

Upp som en sol och ner som en pannkaka brukar det heta. Nästa är Tollarspecialen(inofficiell tyvärr - mao inga chanser på några cert där inte) där får vi se vad de säger om Happy om hon tilltalar dem. Hon är min stjärna och ögonsten oavsett <3

Happy-valp Lantlyckans Eldsjäl "Flamma" 4 månader


Happy 2014 07 11-12 
Tvååker 4:a BT och 2:a BTInga kommentarer:

Skicka en kommentar